woning M&K | TORHOUT deelname mijn huis mijn architect 2016

De woning werd bewust eenvoudig en open vormgegeven. De voorgevel werd relatief gesloten gehouden, de voordeur bevindt zich aan de rechter zijkant van de woning onder een (nog te bouwen) carport. Eens we de woning binnen zijn ontplooit de leefruimte zich en ervaren we de open en transparante woning. De oriƫntatie van de woning heeft sterk de positie van de functies bepaald binnen dit ontwerp, de zuidkant ligt aan de linker kant van de woning en is gekoppeld aan de open keuken. De open betonnen trap maakt een sierlijke verbinding met de bovenverdieping. Al van bij de eerste ontwerpschetsen werd samen met de bouwheer goed nagedacht over de juiste energiebewuste technieken op maat van deze woning, zo werd het EPB -verhaal een echte tool binnen dit bouwproces wat resulteert tot een BEN-woning. Een woning is meer dan een eindresultaat, de weg er naartoe is vaak al even boeiend. Een woning bouwen is goed samenwerken om zo vlot tot het gewenste resultaat te komen en zo eerlijke en betaalbare architectuur te creƫren.

Category

Nieuwbouw